• Houten

  ontwerp en aanleg nieuwbouw tuin

  ontwerp en aanleg nieuwbouw tuin

   

  'Alle seizoenen door genieten van je tuin' is het motto van Van Ginkel tuinspecialisten. Naast dat genieten zou een ander motto kunnen zijn: 'Alle seizoenen door betrokken bij je klanten'. Zo hebben wij dat in elk geval ervaren de laatste vier seizoenen.

  Bekijk de foto's
 • stadstuin Utrecht

  renovatie stadstuin

  renovatie stadstuin

  Begin vorig jaar hebben we besloten om langer in ons huidige huis te blijven wonen. Één van de weinige minpunten was de tuin. Met name het gebruik van de ruimte en misschien nog belangrijker toegang tot de tuin, stonden het genieten in de weg. Wij hadden behoefte aan een goede hovenier en zodoende kwamen we bij Kees van Ginkel terecht. Van het eerste ontwerp tot en met de laatste oplevering ben ik zeer tevreden over de samenwerking.

  Bekijk de foto's
 • Achtertuin Utrecht 2013

  Achtertuin Utrecht 2013

  Ervaring - Achtertuin Utrecht 2013

  Door van Ginkel's goede ideeën, vakmanschap en eerste kwaliteit materiaal en planten, hebben wij nu een prachtige achtertuin. Het hele traject van een eerste overleg over het wensen lijstje via ontwerp en uitvoering tot en met een tuinonderhoudadvies en nazorg is vlot en naar volle tevredenheid verlopen. Het heeft ons verrast dat een kleine stadstuin zo'n grootse uitstraling kan krijgen.

  Bekijk de foto's

Werkwijze bij tuinaanleg

Wat komt er allemaal kijken bij de aanleg van uw tuin. In de meeste gevallen doorlopen we de volgende stappen.

Voorbereiding

Kennismaken:
Het kennismakingsgesprek daar starten we eigenlijk altijd mee. Eerst kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen en dan vervolg afspraken maken.

Ontwerp ja of nee:
Wij maken graag een ontwerp voor u. Dit kan voor de hele tuin maar ook voor een deel van de tuin zijn. Misschien heeft u al een kant en klaar ontwerp. Dan kunnen we natuurlijk daar mee verder gaan

Beplantingsplan:
Als de hoofdlijnen in het ontwerp duidelijk zijn, starten we met het beplantingsplan. De beplanting en het ontwerp gaan hand in hand.

Werkplan/ werkomschrijvende offerte:
Is het ontwerp en de beplanting helemaal naar uw zin dan maken we een werkplan.
Daarin wordt de werkvolgorde en het materiaal stap voor stap beschreven. Op basis hiervan wordt de offerte gemaakt.

Uitvoering:

De daadwerkelijke aanleg gaat beginnen.

 • 's Ochtends vroeg, op de afgesproken datum, komen onze hoveniers met alle benodigde gereedschappen en machines en gaan beginnen in uw tuin. 
 • Een van de hoveniers is uw aanspreekpunt en zal zich de eerste ochtend aan u voorstellen
 • Eerst wordt de tuin of een deel daarvan een grote 'puinhoop'
 • Het grondwerk wordt gedaan
 • Daarna gaat het opbouwen kan beginnen
 • In de tussen tijd kunt u met vragen bij uw aanspreekpunt terecht maar u mag ook altijd met Kees van Ginkel bellen
 • Bij de afronding neemt de hovenier nog eens alles met u door

Nazorg en garantie:

Hoe zorgvuldig onze hoveniers ook te werk gaan, het kan natuurlijk voorkomen dat bepaalde planten niet of niet goed aanslaan. Dat is vervelend voor u, maar ook voor ons omdat wij graag een perfect product afleveren.

Bij de oplevering van de tuin maken we meteen een afspraak om na één groeiseizoen alles te controleren. Mochten we bij die controle ontdekken dat bepaalde planten het niet goed doen, dan zorgen we voor een kosteloze vervanging.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit die wij leveren geven we 5 jaar garantie op de bij u aangelegde tuin.

Onderhoud na aanleg:
Twee jaar na de aanleg is uw tuin op zijn mooist. Natuurlijk is het goed om de tuin vanaf de aanleg goed bij te houden. 1 of 2 maal per jaar even de tuinspecialist voor het snoeiwerk door uw tuin doet wonderen. Zelf de kneepjes van het onderhoud leren? Dan is 'Samen met...' misschien iets voor u.

Werkwijze bij tuinaanleg