Van Ginkel

De 4 grootste fouten bij het installeren en onderhouden van kunstgras

Geplaatst op

Het aanleggen van kunstgras scheelt u veel onderhoud aan uw tuin. Maar het is essentieel om het kunstgras goed aan te (leggen), om eventuele problemen te voorkomen. In dit blog lichten we de meest voorkomende aanlegfouten van kunstgras toe en leggen we uit je problemen hiermee kunt voorkomen.

Overweeg welk soort installatie je nodig hebt

Sommige bedrijven bieden standaard en hoogwaardige installaties aan, terwijl de basis van de installatie altijd hetzelfde is. Vraag wat het verschil is en waarom zou je een duurdere installatie nodig hebben als de standaard goed genoeg is.

Zorg voor een membraan onderlaag

Als je kunstgras is voorzien van een membraan onderlaag, dan voorkom je zoveel mogelijk dat onkruid door je gras heen groeit. Zorg er daarom altijd voor dat je een kunstgrassoort kiest die hiervan voorzien is, zodat je in een later stadium niet opnieuw hoeft te leggen.

Maak je kunstgras eenmaal per week ‘schoon’

Er zijn een paar onderhoudstaken die je kan doen om het kunstgras mosvrij te houden. Mos groei het beste in vochtige en donkere omstandigheden. Zorg er daarom voor dat één keer per week een bladblazer gebruikt om bladeren en puin van het gras te verwijderen. Hierdoor kan de zon zijn werk doen en het gras goed drogen. Bij reeds aanwezig mos kun je er ook voor kiezen om zo nu en dan de hogedrukspuit erop te zetten.

Zorg voor een uitstekende drainage

Een slechte drainage veroorzaakt dat het neergevallen water bij een flinke regenbui niet goed wegloopt. Het gevolg is dat je tuin onder water kan komen te staan en dit wil je uiteraard voorkomen. Als je een tuin hebt met dicht klei, waardoor het water überhaupt slecht wegloopt, dan kun je ervoor kiezen om een gat te graven en het te vullen kiezelstenen. Zeker bij kleiachtige ondergronden is dit noodzakelijk, omdat dit de goede drainage van een kunstgrasveld tenietdoet. Zorg er daarom altijd voor dat je een professioneel kunstgrasbedrijf inhuurt om je te adviseren bij het aanleggen van kunstgras op kleiondergronden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden