Van Ginkel

Goede ideeën voor de (her-)inrichting van je tuin

Geplaatst op

Het winterweer in ons land blijft dit jaar uit. Althans, daar lijkt het op! Dat betekent ook dat mensen steeds meer gaan nadenken over hoe zij de lente en zomermaanden zullen gaan spenderen. Hoewel mensen op vakantie gaan, zullen ook een heleboel mensen willen genieten van hun voor- en/of achtertuin. Misschien ben je zelf ook al wat ideeën aan het opdoen om ervoor te zorgen dat je deze lente en deze zomer er lekker bij zit. In deze blog willen we je daarom een aantal ideeën geven voor de inrichting of herinrichting van je tuin. 

Nieuwe tuinafscheiding

In je tuin wil je natuurlijk graag wat privacy. Een van de meest voorkomende soorten tuinafscheidingen om dit te kunnen realiseren, zijn schuttingen of  bomen zoals coniferen. Er is echter wel een probleem met de standaard schutting. Deze kan namelijk na verloop van tijd beginnen te rotten. Meestal begint dit aan de onderkant waar de schutting in/op de grond zit. Een nieuwe tuinafscheiding wil je graag enige jaren laten meegaan. Een goede optie hiervoor is een hout beton schutting. Dit is een schutting die geplaatst wordt bovenop een betonnen constructie en zorgt ervoor dat het hout niet in direct contact komt met de grond, waardoor houtrot minder snel zal optreden. Op die manier kun je dus langer genieten van je tuin.

Kunstgras in plaats van echt gras

Een gazonnetje is natuurlijk hartstikke leuk. Het geeft een leuke sfeer aan je tuin en is daarnaast perfect voor kinderen om op te kunnen spelen. Toch heeft een gazon onderhoud nodig. Het zal niet alleen regelmatig gemaaid moeten worden, maar het zal ook regelmatig gesproeid moeten worden en moeten worden bij gezaaid. Gelukkig wordt kunstgras tegenwoordig steeds mooier en realistischer waardoor je een langere tijd kunt genieten van een gazon wat er altijd tiptop uitziet. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden