Zonnepanelen zijn niet alleen geschikt voor daken op het zuiden. Ook bij een plat dak kun je voldoende rendement behalen wanneer je slim en efficiënt handelt.  Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel!

Zorg voor een goede hellingshoek

Ten eerste zou je ‘kantelbaar armatuur’ aan kunnen schaffen om te zorgen voor een goede hellingshoek. Deze zorgt voor een helling, waardoor water en rommel  bijvoorbeeld veel sneller wegspoelt. Vocht en vuiligheid verkleint namelijk het rendement van je zonnepanelen. Op een plat dak blijft dit veel langer liggen. Je kunt dit  voorkomen door de juiste producten aan te schaffen.

Kleine bijdrage aan een betere wereld

We leven in een maatschappij waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt gevonden. Zodoende is zonne-energie de afgelopen jaren steeds populairder geworden.  Met het oog op de toekomst is het een zeer schone en goede vorm van energie. Bovendien staat de techniek niet stil. Zonnepanelen worden steeds geavanceerder en brengen meer rendement op dan ooit. Glas-glas zonnepanelen met een extra beschermingslaag zijn daar een goed voorbeeld van. Het energieprobleem in de wereld wordt steeds nijpender. Met het aanschaffen van zonnepanelen lever je een kleine bijdrage aan de oplossing.

Beter voor het milieu

Misschien heb je het idee dat de zon weinig schijnt in Nederland. In de praktijk valt dat best mee. De zon laat zich bijna elke dag wel even zien. Zonne-energie is gelukkig helemaal gratis. Dankzij zonnepanelen neemt de CO2 uitstoot van je huishouden flink af. Gemiddeld bespaar je per m2 zonnepaneel wel 60 kg CO2 per jaar. Bovendien raakt deze energiebron in tegenstelling tot olie, kolen en gas nooit op.  Ook giftige gassen en geluidsoverlast zijn met zonne-energie voorgoed verleden tijd.

Gunstig voor de woningwaarde

Zonnepanelen pakken gunstig uit voor je woningwaarde. Een energiezuinige woning ligt dan ook zeer goed op de woningmarkt. Vaak ligt de waardestijging van je huis hoger dan de prijs waarvoor je de zonnepanelen hebt aangeschaft. De huidige woningmarkt stelt bijzonder hoge eisen wanneer het gaat om duurzaamheid. Moderne woningen met zonnepanelen voldoen aan deze criteria. Zo moeten huiseigenaren sinds 2008 een energielabel paraat hebben wanneer ze hun woning willen verkopen of verhuren. De notaris mag de koopakte niet delen zonder dit document erbij. Op het energielabel staat de duurzaamheid van een huis weergeven. Deze wordt weergeven in verschillende klassen. ‘Klasse A’ geeft bijvoorbeeld aan dat je huis zeer energiezuinig is, terwijl er met het label ‘Klasse F’ qua duurzaamheid nog heel wat aan de woning mag gebeuren.