Van Ginkel

Hoe krijg ik een mooi, mediterraanse design in mijn tuin?

Geplaatst op

Het begint allemaal met een gedegen concept, want dit stelt je in staat om een tuin te ontwerpen die aanvoelt als een geheel. Wat betekent dit? In zo’n harmonieuze tuin passen alle elementen mooi bij elkaar. Vandaag besteden we aandacht aan de mediterraanse tuin. Lees snel verder doe we de verschillende elementen samenvoegen tot zo’n type tuin.

Een buitengebied

Een mediterraanse tuin moet gewoon een mooi buitengebied hebben. Dat kan gewoon niet anders, omdat veel van het mediterrane leven buiten zich afspeelt. Zo’n gebied kan een pergola zijn, maar ook een tuinhuis met luifel. Wat mooi is om te doen en zo een zuidelijke twist aan de tuin te geven, is het plaatsen van stonepanels. Daarmee creëer je een geweldig 3D-effect in je tuin. We raden je een stonepanel van marmer aan, dat zich er zo lekker mediterraans uit. Zo’n paneel heeft veel voordelen:

  • De wand ziet er geweldig uit
  • Je kunt het in een droge of vochtige ruimte gebruiken
  • Het paneel is duurzaam
  • Vaak heb je zo’n 5 jaar garantie

Het klinkt allemaal heel mooi en dat is het ook.

Decoraties

In Zuid-Europa gaat het allemaal net even ander dan in Nederland. Geen wonder dat er zoveel mensen op vakantie gaan naar dit deel van Europa, maar dat terzijde. In het landschap van de landen daar kun je heel gemakkelijk een ruïne vinden of een roestige auto. Dat blijft allemaal heel lang liggen. Er is ook veel meer ruimte en wasteland. In je mediterraanse tuin mogen dus best wat roestige dingen staan. Sculpturen met wat roest, patina noemen sommigen het ook wel (levenssporen van het materiaal), maken je tuin next-level.

Natuursteen en planten

Om natuurstenen en planten op een goede manier te kunnen combineren, is het slim om je inspiratie te laten aanwakkeren door mooie voorbeelden. Je kunt bijvoorbeeld terugdenken aan de tijd dat je op vakantie was in de mediterrane landen. Misschien heb je daar wel hele mooie tuinen gezien. Je kunt ook bij een tuincentrum langs gaan, om je te verbazen over de mogelijkheden die er allemaal zijn. Een tuinontwerper kan je ook alles vertellen over een mediterraanse tuin. Samen sparren leidt al snel tot geweldige resultaten.

Conclusie

Het aanleggen van een mediterraanse tuin is een heel boeiend en creatief proces. Er zijn tal van bronnen die je kunnen inspireren: magazines, experts op het gebied van tuindesign en natuurlijk onze blogs. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van tuindesign.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden