Van Ginkel

Hoe maak ik een creatief fotoboek?

Geplaatst op

Een fotoboek samenstellen is ideaal om al je avontuurlijke ervaringen in op te slaan. Ben je bijvoorbeeld op vakantie geweest, een bruiloft gehad of een hele lange reis gemaakt? De ervaring neem je altijd met je mee in je geheugen, maar het is ook prachtig om het een visueel plekje te geven. Dit kan bijna niet beter dan door een fotoboek te laten maken. Dit hoeven niet pagina’s vol te zijn over alleen maar foto’s. Check onze volgende tips hoe je hier creatief mee om kan gaan.

Fotoboek cover

Begin met het uitkiezen van een coverfoto. Elke ervaring heeft vaak een samenvattende foto of een foto dat erg kenmerkend is voor de belevenis wat je net hebt meegemaakt. Door naar je toekomstige fotoboek te kijken heb je dan gelijk de associatie met de warme gevoelens die je had toen je bijvoorbeeld op vakantie was. Kies hierbij geen standaard boektitel, zoals ‘Vakantie Frankrijk 2020’, maar maak er een mooie titel van.

Categoriseer je belevenis

Verzamel alle foto’s die je hebt en start met het categoriseren van de foto’s. Het is leuk als je deze kunt gaan opdelen. Deel ze bijvoorbeeld in gehele dagen of zet alle locaties bij elkaar, zoals alle strandbezoeken of de keren dat je het bos bent in geweest. Zo creëer je een mooi en duidelijk overzicht voor jezelf.

Verschillende grootte foto’s

De ene foto is mooier dan de andere. Dit kun je ook uitdrukken in de plaatsing in je fotoboek. Laat bijvoorbeeld mooie foto’s heel groot drukken en andere mindere foto’s op een kleiner formaat. Heb je heel veel foto’s van hetzelfde en kun je niet kiezen? Laat ze klein afdrukken en geef ze een gezamenlijk plekje in je fotoboek. Twee half perfecte foto’s? Laat je niet beperken door het frame van de foto. Je kunt ook foto’s simpelweg gaan knippen en bij elkaar plakken.

De beste quotes

Naast je foto’s kun je deze kracht bijzetten door bijhorende teksten toe te voegen in het fotoboek. Had een nieuwe vakantievriend altijd een kenmerkende quote? Zet deze in tekst bij de foto! Op deze manier kun je foto’s tot leven wekken.

Voeg attributen toe

Ben je veel op rondreis geweest? Het is dan leuk om de route die je hebt genomen uit te stippelen op een kaartje en deze ook in je fotoboek te plakken. Zo geeft dit een mooie herinnering waar je precies langs bent geweest. Bij deze kaart kun je weer toepasselijke foto’s plaatsen. Een vliegreis gemaakt, voorstelling gezien of naar een wedstrijd geweest? Plak de tickets in je fotoboek!

Fotoboek ontwerp ter voorbereiding

Je kunt uiteraard ook van te voren een fotoboek plannen. Je kunt een vaste indeling bedenken die je steeds kunt gaan hanteren voor toekomstige avonturen. Er zijn online talloze moodboards te vinden waarin je afbeeldingen kunt verzamelen en alvast een indeling voor jezelf kunt gaan maken.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden