Van Ginkel

Hoe moet ik mijn orchideeën verzorgen?

Geplaatst op

Veel kenners weten dat orchideeën een beetje de diva-tjes van de plantenwereld kunnen zijn wanneer ze in een woonkamer groeien en bloeien. Daar kunnen deze prachtige bloemen ook niets aan doen, dat ligt in hun aard. De kunst is om te laten zien dat jij hier heel goed mee om kunt gaan. We hebben in deze blog een aantal tips voor je verzameld waarmee het mogelijk is om je bloemen mooi en gezond te houden. We nemen het met je door in deze blog. Bij de orchideeën kwekerij nemen ze graag met je door welke orchideeën goed zijn voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan een van de bekendste orchideeën soorten: de Dendrobium Nobilé.

Orchideeën gezond te houden

Het is gemakkelijker dan je denkt om je orchideeën gezond te houden. Wel zijn er een aantal punten waar je aan moet denken als je dit doel wilt bereiken. 

Zorg dat de temperatuur niet te laag is in huis. Een orchidee groeit goed bij een temperatuur tussen de 18 en 20 graden. Zorg ervoor dat je bloem niet te dicht bij een ingang van de kamer staat. Zet hem ook niet pal naast een verwarming. Beter is het de orchidee in een hoek van de kamer te zetten waar hitte en koude hem niet kunnen bereiken. 

Na de bloeitijd

Het is mogelijk om een orchidee na de bloeitijd te snoeien om daarna de knop groei weer te stimuleren. Zo kun je blijven genieten van je bloem. Het enige wat je hoeft te doen is de bloem af te knippen en 25 centimeter boven de grond een stengel over te houden. 

Dan gaat er uiteindelijk een knopje zich vormen en dan begint de bloeitijd weer opnieuw. Mocht het nu zo zijn dat het heel lang duurt voordat de knop begint te vormen. Zet dan de bloem in een kamer met een temperatuur van 15 a 16 graden. Dit stimuleert de knopgroei extra. 

Op onze site nemen we nog meer handige tips met je door. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die we je geven. Zo ben je steeds op de hoogte. Blijf onze site vooral volgen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden