Van Ginkel

Hoe plaats ik een schanskorf schutting?

Geplaatst op

Ben je toch iets over je budget gegaan bij het uitkiezen van een tuin schutting? Je kunt in ieder geval in de kosten besparen door je schutting zelf te plaatsen. Er zijn tal van schuttingen beschikbaar zoals een houten schutting, betonnen schutting of een schanskorf schutting. Bij het plaatsen van de schutting is gereedschap nodig en de nodige voorbereiding. We leggen je in een aantal stappen uit hoe je zelf een schanskorf schutting kan plaatsen.

Hoe plaats ik een schanskorf schutting?

Met een schanskorf schutting heb je de optie om diverse sferen te creëren in je tuin. De schutting bestaat uit korven waarin je diverse materialen kan plaatsen. Het is vaak een decoratieve aantrekkelijke keuze. Mocht je budget hebben om je tuin te voorzien van een leuk aangeklede schutting dan moet je zeker voor een schanskorf schutting kiezen.

  • Optie om de stijl te veranderen met nieuw materiaal in de korven
  • Decoratief aantrekkelijk
  • De hoogte is over de gehele breedte flexibel in te stellen

1.      De voorbereiding

De belangrijkste voorbereidingspunt is het vrij maken van het stuk grond waar de schanskorf schutting op geplaatst gaat worden. Je kunt ervoor kiezen om de grond even goed om te spitten. Zolang alle takjes, wortels en planten maar verwijderd worden. Het is de bedoeling dat in de loop de jaren ook geen nieuw flora terug kan groeien. Je kunt vervolgens aan de slag met het plaatsen van de fundering. Hiervoor plaats je een funderingsstrook, op waterpas niveau, op de plek waar de schutting moet komen.

2.      De steigerbuizen plaatsen

Na het plaatsen van de funderingsstrook kunnen de steigerbuizen de grond ingeslagen worden. Deze zijn ter ondersteuning van de schutting korven die straks gevuld worden. Met een grondboor kun je een diep gat graven en vervolgens de steigerbuis hier in slaan. De steigerbuizen sla je minstens 70 cm de grond in.

3.      De schutting korven plaatsen

Wanneer de steigerbuizen zijn geplaatst kunnen de lege korven hier overheen geplaatst worden. De korven kunnen aan de onderkant met een metaalschaar open geknipt worden, om vervolgens een korf over een steigerbuis heen te trekken. De geplaatste korven kunnen doormiddel van C-ringen aan elkaar verbonden worden, zodat ze stevig met elkaar zijn verbonden en strak tegen elkaar aan staan. Vervolgens kunnen in de korven de afstandshouders geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat de korf niet gaat uitzetten na het vullen.

4.      Vul de korven met materiaal

De korven kunnen nu gevuld worden met decoratiemateriaal. Hier worden vaak natuurstenen voor gekozen. Het voordeel hiervan is dat je na verloop van tijd van materiaal kan verwisselen. Zo hoef je bij vernieuwing niet een geheel nieuwe schutting te laten plaatsen.

5.      Plaatsen van de deksels

Wanneer alle korven zijn gevuld dan kunnen de deksels geplaatst worden. Deze kunnen ook met C-ringen vastgemaakt worden. De schanskorf schutting is nu af!  Je kunt de schutting verder goed onderhouden door met een waterspuit om de zoveel tijd het stof en vuil van de stenen af te spuiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden