Van Ginkel

Rolluiken zijn zeer praktisch: check hoe het zit!

Geplaatst op

Wist je dat vensterluiken een van de oudste vormen van raambekleding zijn die de mensheid kent? Dat alleen al zou het bewijs moeten zijn dat het moeilijk is om de verkeerde weg in te slaan met rolluiken voor ramen en deuren in je huis of kantoor. Tijdloos en ongelofelijk veelzijdig, de moderne rolluiken past in vrijwel elke omgeving. Laten we eens kijken naar een paar van de voordelen van houten rolluiken in een modern huis.

Je kunt er veel mee doen

In tegenstelling tot gordijnen kunnen rolluiken worden aangepast aan bijna elke raamruimte, van kleine patrijspoorten tot enorme erkers, en van gladde, ronde ontwerpen tot scherpe hoeken. Rolluiken bieden meer precisie dan kant-en-klaar gekochte rolluiken en maken ook effectiever gebruik van de beschikbare ruimte, zodat je afziet van omvangrijke gordijnen.

Leuke stijl

Rolluiken zijn een stijlvolle, elegante en absoluut tijdloze toevoeging aan een huis. Plantation rolluiken zien er statig uit, zijn subtiel smaakvol, en complimenteren bijna elke interne inrichting. Plantation rolluiken kunnen ook de hoofdpijn wegnemen van het vinden van bijpassende gordijnen voor je kamer. Tegelijkertijd geven rolluiken een duurdere, chique uitstraling dan eenvoudige jaloezieën. Bekijk ons aanbod aan rolluikstijlen

Temperatuur

Rolluiken zijn een geweldige oplossing voor het isoleren van je huis, het ventileren van de kamer tijdens de zomer terwijl de zon op afstand wordt gehouden in de warmere maanden en het blokkeren van koude tocht als de winter aanbreekt

Kosten besparen

In het verlengde van het bovenstaande zal de extra isolatie je natuurlijk geld besparen, aangezien je energierekeningen zullen dalen dankzij je efficiënter geïsoleerde woning.

Geluidsisolatie

Als een extra buffer tussen je ramen en geluidsbronnen buitenshuis, kunnen rolluiken fungeren als een geweldige geluidsisolator, die het gedreun van verkeer of lawaai van een nabijgelegen weg helpt te dempen.

Sfeer

Net als jaloezieën zijn plantation rolluiken ideaal om het omgevingslicht in een kamer te regelen. In tegenstelling tot jaloezieën kunnen ze echter worden opgesplitst in secties met elk hun eigen lamellen, wat een veel complexere regeling mogelijk maakt. Met rolluiken kunt je in de loop van de dag kleine aanpassingen doen om voor natuurlijk licht te zorgen, terwijl je hinderlijke invloeden zoals schittering van het scherm elimineert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden