Van Ginkel

Wat voor tegels passen bij een mediterrane tuin?

Geplaatst op

Van het weekend was ik naar een tuincentrum samen met mijn vriendin om een nieuwe tuin uit te zoeken. We wonen in een mooie nieuwbouwwoning en de tuin is op het moment een grote zandbak. Hoewel we het over een aantal zaken vaak pas na een lange discussie eens worden, wisten we voor wat betreft de tuin wel dat we allebei wilden gaan voor een mediterrane tuin. Dat betekent dat er dus olijfboompjes komen te staan en dat we ook een warme uitstraling willen hebben voor wat betreft de tegels. In deze blog deel ik met jullie de bevindingen van ons bezoekje aan het tuincentrum. 

Geen donkere tegels 

Het eerste wat van belang is bij het kiezen van de juiste tegels voor een mediterrane tuin, is dat ze niet al te donker zijn. Meestal zie je namelijk in landen zoals Spanje, Portugal, Italië en Griekenland vooral rode, beige en gele tegels. Grijze tegels komen over de hele wereld voor dus dit is ook nog een optie. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker tegels met een bepaald patroon erin. Dit is heel typerend voor landen zoals Spanje en Portugal, maar ook voor landen zoals Marokko en Tunesië. 

Gebakken klinkers voor het looppad

Voor het looppad kun je natuurlijk dezelfde tegels gebruiken als voor het terras. In Nederland zie je echter vaak dat men gebakken klinkers heeft voor de looppaden. Dit kan ook passen bij en mediterrane tuin zolang ze niet al te donker van kleur zijn. Kies dus nog steeds voor warme tinten of witgrijs.

Leisteen

Leisteen is een materiaal wat ook heel veel gebruikt wordt in een mediterrane stijl. Losse stenen van verschillende afmetingen geven een minder strakke maar wel meer speelse en organische uitstraling. Zeker in combinatie met accessoires en potten van aardewerk, zal leisteen erg kunnen bijdragen aan het mediterrane karakter van de nieuwe tuin. 

Gerelateerde berichten

Betonproducten voor in de tuin

In steeds meer tuinen rondom woningen zijn betonproducten te zien. Beton wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt voor de bestrating van je tuin,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden