Van Ginkel

Wat zijn de voordelen van een metalen tuinhuis?

Geplaatst op

We gaan onze tuinhuizen steeds efficiënter gebruiken. Een goede ontwikkeling dat mede mogelijk wordt gemaakt door de vele tuinhuis ideeën die zijn ontstaan door de laatste jaren heen. Sommige gebruiken het tuinhuis voor het opbergen van tuinspullen, de andere kiezen ervoor om het te verbouwen tot een extra woonruimte. Als je niet weet wat je met je tuinhuis moet dan brengen metalen tuinhuizen de perfecte balans tussen een veilige opslag en genoeg opbergruimte. 

Betrouwbaar

Een metalen tuinhuis is betaalbaar en daarnaast ook betrouwbaar. Wanneer we te weinig aandacht geven aan het onderhoud van ons tuinhuis dan zullen we merken dat bakstenen en houten tuinhuizen snel in hun staat achteruitgaan. Een metalen versie is makkelijker te onderhouden en daarnaast ook een stuk steviger.

Flexibel in constructie

Een metalen tuinhuis bestaat uit een simpele constructie. Maar wel ongelofelijk stevig. Met enkele metalen platen is het makkelijk op te zetten. En mocht je ooit het tuinhuis willen verplaatsen of verbouwen dan gaat dit ook een stuk gemakkelijker dan een houten of stenen constructie. Het enige wat een metalen tuinhuis nodig heeft is een stabiele basis. Zoals een vlak beton of houten ondergrond waarop de schuur geplaatst kan worden.

Onderhoudsvrij

De metalen tuinhuizen zijn praktisch onderhoudsvrij. Zoals eerder genoemd zul je meer tijd moeten besteden aan stenen of houten tuinhuizen. Een metalen tuinhuis zal dus op de lange termijn ook minder klustijd en geld kosten. Daarnaast zal het metaal de spullen in het tuinhuis goed beschermen tegen allerlei weersomstandigheden.  

Betere veiligheid

Metalen platen zijn een ideaal constructiemateriaal voor een tuinhuis. Daarnaast biedt het ook een betere veiligheid voor je spullen. Mocht er door kortsluiting van elektrische apparaten een brand ontstaan dan is het tuinhuis zo sterk dat het overeind blijft staan. Dit gaat helaas ten koste van alle spullen, maar dit bewijst mede de sterke kracht van een metalen tuinhuis. Naast bescherming tegen allerlei weersomstandigheden is er op de metalen platen stevige scharnieren en sloten te installeren. Ten opzichte van een houten constructie biedt hierdoor een metalen tuinhuis een veel betere weerstand tegen inbrekers die je tuinspullen proberen buit te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden