Van Ginkel

De perfecte picknick: op een idyllische plek

Geplaatst op

Het is leuk om in het park of bos te picknicken. Je voelt je dan een met de natuur. Zo heerlijk om in de open lucht te genieten van eten en drinken. Maar zover hoef je niet te rijden. Je hoeft zelfs de deur niet uit… nou ja dat nog net wel, maar na een paar passen ben je er al. De picknick kan dus  ook gewoon in je eigen achtertuin plaatsvinden. Een idee voor in je tuin is een houten picknicktafel, dit meubelstuk geeft een extra dimensie aan je picknick. Kijk snel naar tips in deze blog en organiseert een relaxte picknick.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het om een picknick gaat. Wil je je hapjes vershouden, verpak ze dan goed, op deze manier heb je op de picknick heerlijk hapjes voor je gasten. Erg in trek zijn: kippenvleugels, sandwiches, versfruit en vis. Ook beleg voor op brood mag natuurlijk niet ontbreken. En wat ook zeker mee moet is de picknickmand. Probeer ook het kleedje waar je op zit niet te vergeten.

Drink voldoende

Het is slim om vruchtensappen en ander alcoholvrije dranken te nuttigen, zeker als het warm buiten is. Een andere manier om gehydrateerd te blijven is: komkommer, munt, citroen in water te doen en dit koud te zetten, de avond van te voren. Dat zorgt voor een heerlijke drank onder de parasol (ook een goede tip trouwens!).

Kies de ideale plek

Er zijn zoveel plekken waar je heerlijk kunt picknicken. Natuurlijk is het park een van meest gekozen locaties en dat is niet voor niets, want veel mensen in de stad (zeker in de grote stad) hebben niet de beschikking over een tuin. En als ze er al een hebben, is deze niet erg groot. Vaak is het park de ideale plek om snel te kunnen picknicken. De populariteit van het bos is ook groot, want het is heerlijk om in de natuur te relaxen. Bij het bos heb je nog meer dan bij het park het buitengevoel, omdat het daadwerkelijk buiten de stad ligt. In vele bossen zijn speciale picknick weides aangelegd waar je kunt genieten. Maar als je per se zonder tuin wilt picknicken, dan is een balkon of dakterras ook erg relaxt.

Activiteiten

Als je met een groep gaat picknicken zijn er altijd wel een paar mensen die graag een balletje willen overgooien. Natuurlijk alleen als hier de ruimte voor is. In een park of bos kan dat prima. Neem een volleybal of voetbal mee. Natuurlijk kun je de picknick ook een beetje interactief maken, maar wel op een analoge manier. Organiseer bijvoorbeeld een speurtocht.

Gerelateerde berichten

9 dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je een nieuwe kantoor ruimte uitzoekt

Of het bedrijf nu groot of klein is, het kiezen van de juiste werkplek kan ontmoedigend zijn. Er is veel om rekening mee te houden, van het begrijpen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden