Van Ginkel

De voordelen van keramische tegels

Geplaatst op

Keramische tegels zijn misschien wel het enige vloermateriaal dat echt werkt in elke kamer van zowel het huis als in de tuin. Het wordt het meest gebruikt in keukens en badkamers, maar ook in foyers, slaapkamers of het terras. Vooral in warme klimaten gebruiken de mensen de tegels in meerdere ruimtes; met een spectaculair interieur als gevolg. Met andere woorden, je hebt altijd een fraai resultaat met deze tegels. Keramische tegels hebben daarnaast nog andere voordelen.

Waterbestendigheid

Geglazuurde keramische tegels hebben een harde beschermende toplaag die de tegels ondoordringbaar maakt voor water en vlekken, waardoor ze van nature bestand zijn tegen vochtigheid. Dit is de belangrijkste reden waarom tegels de voorkeur hebben voor natte ruimtes zoals badkamers, keukens, wasruimtes en ook de tuin.

Terwijl de meeste keramische vloertegels zijn geglazuurd, zijn er ongeglazuurde keramische tegels, zoals de traditionele Saltillo tegel. Deze moeten worden gelakt om hun oppervlak te beschermen tegen vloeistoffen en viezigheid. Bij alle soorten tegels is het voegmiddel tussen de tegels daarentegen wel gevoelig voor vocht en vlekken.

Duurzaamheid

Keramische vloeren zijn bijzonder sterk en de tegels zijn moeilijk te breken. Bij goede plaatsing en regelmatig onderhoud kan een vloer honderden jaren meegaan. Als een enkele tegel toch op de een of andere manier breekt, is het vervangen van een losse tegel relatief eenvoudig.

Eenvoudig onderhoud

Keramische vloeren zijn vrij gemakkelijk te onderhouden. Vuil, vlekken en vloeistoffen blijven allemaal op het oppervlak liggen, zodat je ze gemakkelijk kunt wegvegen of dweilen. Regelmatig onderhoud bestaat uit het vegen of stofzuigen met een zachte borstel om de vloer vrij te houden van vuil en los vuil. Als er toch vlekken ontstaan kun je alsnog zware schoonmaakmiddelen gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadiging van het materiaal.

Ontwerp mogelijkheden

Moderne productietechnieken stellen keramiekfabrikanten in staat om materialen te maken die op tal van manieren kunnen worden bedrukt. Vaste tegels kunnen worden gemengd en gemixt in patronen of worden geaccentueerd met aangepaste ontwerpen of motieven. Ze kunnen ook worden bedrukt om het uiterlijk van veel hardhout en natuursteen te reproduceren. Tot slot kunnen de tegels in driehoeken, rechthoeken en ovalen worden gesneden en gevormd.

Gerelateerde berichten

Wat voor tegels passen bij een mediterrane tuin?

Van het weekend was ik naar een tuincentrum samen met mijn vriendin om een nieuwe tuin uit te zoeken. We wonen in een mooie nieuwbouwwoning en de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden