Van Ginkel

Een grote tuin creëren met hekwerk

Geplaatst op

Hekwerken worden over het algemeen geplaatst om je tuin en huis te beveiligen of eventueel op te fleuren. Wat veel mensen niet weten, is dat een hekwerk je tuin ook groter kan laten lijken. Door bepaalde kleuren en vormen te gebruiken is het mogelijk om de tuin breder of dieper te laten lijken. In deze blog behandelen we de manieren die je kunt toepassen voor een groter lijkende tuin.

Een bredere tuin

Heb je een smalle tuin en wil je deze breder laten lijken? Er zijn twee manieren om er met een hekwerk voor te zorgen dat je tuin breder lijkt, namelijk door lichte kleuren te gebruiken en horizontale strepen terug te laten komen in het hekwerk.

Gebruik horizontale strepen

Door een hekwerk te nemen waarin horizontale strepen terug komen, lijkt de tuin breder dan dat deze is. Je hebt hierbij keuze tussen het horizontaal plaatsen van houten planken, aluminium onderdelen of spijltjes. Neem eens contact op met een hekwerkspecialist om alle opties te bekijken.

Neem lichte kleuren

Hekwerken met lichte kleuren zorgen er ook voor dat je tuin breder lijkt. Neem bijvoorbeeld een hekwerk in witte kleur. Vooral de lichte kleur komt naar voren en valt op, waardoor de tuin minder diep lijkt maar wel een stuk breder.

Een diepere tuin

Heb je geen lange tuin en wil je de tuin wat dieper laten lijken? Dan kun je het beste kiezen voor een donkere achterkant met verticale strepen.

Pas donkere kleuren toe

Met een donkere achterwand lijkt de tuin groter. Dit heeft te maken met het niet opvallen van de achterwand. Je hebt hierbij meerdere opties om de achterkant van de tuin donker te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een donker hekwerk met donkere spijlen, maar de achterkant ook laten begroeien met klimop.

Gebruik verticale strepen

Door een hekwerk te plaatsen met verticale planken of spijlen, wordt de breedte niet benadrukt. Dit leidt ertoe dat de tuin wel minder breed lijkt, maar tegelijkertijd ook dieper.

Er zijn meerdere opties om je tuin dieper of breder te laten lijken. Neem contact op met een hekwerkspecialist en bespreek de mogelijkheden voor je eigen tuin. Wil je zelf een hekwerk in de tuin plaatsen? Het is ook mogelijk om hekwerkonderdelen aan te schaffen en zelf aan de slag te gaan met het plaatsen van het hekwerk. Zo creëer je niet alleen veiligheid en sfeer, maar ook de uitstraling van een diepere of bredere tuin.

Gerelateerde berichten

9 dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je een nieuwe kantoor ruimte uitzoekt

Of het bedrijf nu groot of klein is, het kiezen van de juiste werkplek kan ontmoedigend zijn. Er is veel om rekening mee te houden, van het begrijpen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden