Van Ginkel

Haal deze zomer meer uit je tuin met deze nieuwste trends

Geplaatst op

Nog even geduld en dan kunnen we weer heerlijk genieten van de komende zomer. De kans is groot dat jouw geplande zomervakantie geannuleerd is vanwege het coronavirus, dat momenteel de hele wereld bezighoudt. Naast de vele nadelen die dit virus met zich meebrengt zoals het annuleren van je geplande vakantie, sociale isolatie en thuiswerken, brengt het ook de nodige voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld de tijd die je overhoudt besteden aan het renoveren van je tuin. In deze blog noemen we enkele nieuwe trends die ervoor zorgen dat je de komende zomer kunt genieten van je tuin en enigszins vergeet dat jouw vakantie geannuleerd is. 

Natuurlijke elementen

Wil je graag een rustige en ontspannen sfeer creëren in jouw tuin? Kies dan voor zachte en natuurlijke elementen en kleuren. Een grote hoeveelheid aan kleurrijke bloemen zorgt voor veel levendigheid in de tuin maar kan al snel rommelig ogen. Zorg er dan ook voor dat je gebruik maakt van licht getinte bloemen en planten. Ook een lounge set en terras van natuurlijke elementen en kleuren draagt bij aan de hoeveelheid rust die je vindt in jouw tuin.  

Plantenmuur

Beschik je over een smalle of kleine tuin maar wil je wel genoeg groen toevoegen aan je tuin? Het is tegenwoordig een trend om de tuin zowel horizontaal als verticaal in te richten. Een plantenmuur is dan ook de beste optie om een kleine tuin te voorzien van planten en bloemen zonder veel ruimte te verliezen. 

Comfort zoals binnen

Een belangrijk onderdeel van uw tuin is het relax- en zitgedeelte. Het is tegenwoordig dan ook een trend om uw tuin of terras om te vormen tot een tuinkamer. Deze tuinkamer kun je interpreteren als woonkamer zonder dak, waardoor je heerlijk in de zon kunt liggen en zitten. Bovendien kun je het terras ook goed gebruiken tijdens de winter in combinatie met een heater. Een tuinkamer creëer je onder andere door ruime loungebanken te plaatsen die voorzien zijn van vele sierkussens. Daarnaast is het ook een trend om yoga of meditatie buitenshuis uit te oefenen. Ook hiervoor leent een tuinkamer zich uitstekend. 

Wellness

Naast natuurlijke elementen en een uitgebreide loungeset kun je het jezelf nog eenvoudiger maken om te ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld een sauna kopen en deze in de tuin plaatsen. Hier kun je even heerlijk alle stress uitzweten en genieten van luxe. 

Gerelateerde berichten

Hoe krijg ik een mooi, mediterraanse design in mijn tuin?

Het begint allemaal met een gedegen concept, want dit stelt je in staat om een tuin te ontwerpen die aanvoelt als een geheel. Wat betekent dit? In...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden