Van Ginkel

Hoe onderhoud ik een tennisbaan?

Geplaatst op

Laten we houden wat we hebben. Een tennisbaan onderhouden is een vak apart. Natuurlijk kun je er ook zelf mee aan de slag, maar uitbesteden kan ook. In deze blog geven we je graag wat tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

In de winter beginnen

In de winter komt er vaak een laag van mos op je tennisbaan. Dit is niet goed voor de kwaliteit van je baan. Begin daarom in de winter al met schoonmaken. Of beter gezegd: hou er niet mee op. Je kunt de toplaag van de baan halen en ze vervangen, zo komt er geen vocht in de baan die voor stabiliteitsproblemen zorgt.

Afwatering

Om je baan in topconditie te houden is het slim om te zorgen voor een goede afwatering. Water blijft zo niet achter op de baan. Een geul naast de baan is handig. Plassen water worden zo voorkomen. Dat zie je direct terug in de kwaliteit van je tennisbaan.

Vuil

Het is slim om vuil direct van de baan te halen en schoon te maken. Hier kun je diverse schoonmaak middelen gebruiken. We raden je ecologische middelen aan, zoals water en allesreiniger. Gewoon heel basic, maar wel effectief. Het is aan te raden om geen gebruik te maken van giftige middelen, daar is moedernatuur niet zo tuk op. Gifstoffen komen in het grondwater terecht en dat krijgen de mensen via via weer binnen. Moeten we niet hebben dus.

Met juiste kleding sporten

Sport met goede schoenen op de baan. Dit zorgt dat de baan een goede kwaliteit houdt. Buitenschoenen op de baan maakt deze niet beter. Schoenen speciaal voor de baan houden deze netjes.

Conclusie

Het onderhouden van een tennisbaan is geen rocket science, maar je moet wel de nodige tijd ervoor vrij maken. Daarom raden we je aan om iemand in te huren wanneer je de tijd simpelweg niet hebt of deze er niet voor vrij wilt maken. Welke werkzaamheden een bedrijf voor je doet:

  • Schoon zand storten
  • Borstelen
  • Verwijderen van vuil
  • Kunstgras onder het zand van de baan reinigen

Je ziet dat het een behoorlijke klus is. Daarom is een uitbesteding hiervan aan een professional echt geen overbodige luxe.

Gerelateerde berichten

9 dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je een nieuwe kantoor ruimte uitzoekt

Of het bedrijf nu groot of klein is, het kiezen van de juiste werkplek kan ontmoedigend zijn. Er is veel om rekening mee te houden, van het begrijpen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden