In het moderne leven vinden we het fijn om allerlei gemakkelijk te hebben die ons leven eenvoudiger en plezieriger maken. De gietvloer is één van die dingen. De keuze uit de verschillende gietvloeren is groot en ze hebben allemaal dezelfde bijzondere praktische en esthetische eigenschappen. En deze blog willen we graag hier meer over vertellen aan jou. Lees nou verder en laat je inspireren door de voordelen van de vloer. 

Past makkelijk in je design

Wanneer je een nieuwe woning gekocht hebt of een grote update aan je huis gaat geven, dan is het wel fijn dat je een vloer kunt vinden die past bij het concept dat je bedacht had voor je nieuwe woonkamer of één van de andere kamers in je woning. De gietvloer is dan de basis die je echt moet hebben omdat deze in verschillende RAL-kleuren te krijgen is. Eigenlijk in alle kleuren die je kunt voorstellen. De vloer is gemaakt van een bijzonder sterke en flexibele kunststof die zuren kan weerstaan, gemakkelijk schoon te maken is en niet barst in combinatie met een vloerverwarming. Andere vloeren willen nog wel eens barsten wanneer de verwarming uitzet en daarna weer inkrimpt. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een betonvloer, deze is ook veel stoffig in vergelijking met een gietvloer.

Hygiëne in huis met kinderen 

Wanneer kinderen op de grond spelen is het fijn dat de vloer snel en makkelijk schoon gehouden kan worden. Deze hygiëne komt de gezondheid van de kinderen ten goede. Natuurlijk is een klein beetje veel niet erg want daar bouwen zijn weerstand van een op. Je moet je wel zo nu en dan de vloer schoonmaken zodat de vuiligheid verwijderd wordt keer op keer, want die bouwt zich steeds weer op. 

Het spelen op de gietvloer is fijn, veel fijne als op de betonvloer. We raden je aan om hier en daar kleden neer te leggen waarop de kinderen kunnen spelen. Ook in de kinderkamer is de gietvloer makkelijk in te passen. Ook op het gebied van design. Dus wil je dochter een roze gietvloer, dan kan dat gewoon!