Van Ginkel

Sluit je tuinhuis goed af met ordentelijke sloten

Geplaatst op

Een tuinhuis kan meerdere functies hebben. Zo is het vaak een slaapkamer, studio of speelplek voor kinderen. Ook wordt deze ruimte buiten het huis gebruikt om duur tuingereedschap in op te slaan. Dan wil je natuurlijk wel dat dit allemaal veilig achter slot en grendel zit. In de blog vertellen we je hoe je dit kunt doen. Slotenmaker Tilburg adviseert je graag over wat gedegen sloten zijn.

Waardevol bezit

Niet zelden komt het voor dat in het tuinhuis waardevol bezit te vinden is. Vaak dient deze ruimte als studio voor het opnemen van muziek. De ruimte is hier geschikt voor omdat deze niet direct grenst aan de buren en de wanden goed geïsoleerd kunnen worden. Daarnaast ontstaat er snel een bijzondere sfeer in de ruimte buiten het huis. Muziekinstrumenten en opnameapparatuur kosten veel geld en daarom is het verstandig om de dieven zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Dat kun je doen met gedegen sloten. Maar wat zijn nu goede sloten?

Goede sloten

Wat maakt nu een goed slot? Daar zijn mensen al duizenden jaren mee bezig. Al in de ijstijd komen we de eerste sloten tegen en ook in de Middeleeuwen wisten ze raad met sloten en sleutels. Maar er zijn natuurlijk sinds die tijd enkele vernieuwingen geweest, want inbrekers worden ook slimmer met de jaren. Tegenwoordig hebben we hele goede PKVW-sloten (politiekeurmerk veilig wonen). Deze zijn zo in elkaar gezet dat dieven ze niet kunnen kraken, bijvoorbeeld door een schroef in het slot te draaien met een boormachine en deze er met een koevoet uit te trekken. De cilinder van dergelijke sloten steekt niet uit en het slot heeft een veiligheidsbeslag. Een slotenmaker weet alles van deze sloten en adviseert je graag.

Inbraakpreventie

Niet alleen is een slotenmaker telefonisch te raadplegen, vaak bieden ze ook een preventieadvies. Dan komen ze bij je thuis langs om polshoogte te nemen. Zo kunnen ze je gericht een advies geven dat precies past bij jouw situatie. Jij wilt toch dat je waardevolle bezit in je tuinhuis, wat dat ook zijn mag, veilig beschermd is tegen inbrekers? Maak zo’n adviesafspraak, je zult er geen spijt van hebben.

Meer lezen?

Er valt nog zo veel meer te ontdekken op onze site. Lees de tips voor het aanschaffen van kunstgras en hoe maak je eigenlijk je eigen Japanse zentuin?

Gerelateerde berichten

9 dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je een nieuwe kantoor ruimte uitzoekt

Of het bedrijf nu groot of klein is, het kiezen van de juiste werkplek kan ontmoedigend zijn. Er is veel om rekening mee te houden, van het begrijpen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden