Je kunt het zo gek niet verzinnen of een gietvloer past er wel bij. Tegenwoordig kun je van alles doen in je interieur om het mooi te maken en het helemaal aan te passen aan je wensen. We zitten steeds vaker thuis, daarmee wordt het huis ook steeds vaker gezien als dé plek waar entertainment en relaxen belangrijk zijn. Dan is het wel erg fijn om een interieur te hebben dat helemaal past bij de wensen die je hebt op het gebied van comfort. Zulke moderne interieurs hebben een goede basis nodig. Juist over deze basis, en de verschillende interieurontwerper die daarbij mogelijk zijn, gaan we het vandaag in deze blog hebben: gietvloeren

Welke gietvloeren zijn er?

Er zijn zoveel gietvloeren als je fantasie kan verzinnen; tenminste als het gaat over kleur en de verschillende tekeningen die er op de vloer te zien zijn. Omdat de gietvloeren gemaakt zijn van kunststof, is het mogelijk om ze in alle RAL-kleuren op te leveren. Daarnaast kunnen er specifieke wensen zijn als het gaat over de tekening die op de gietvloer te zien is. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een gietvloer te kiezen die lijkt op een betonvloer. Dit noemen we dan de betonlookvloer. 

Welke stijlen passen er bij gietvloeren?

Het is interessant te zien hoeveel stijlen er passen bij de verschillende gietvloeren. Zeker de stijlen die nu populair zijn. Denk bijvoorbeeld aan: de industriële, minimalistische, eclectische en Scandinavische stijl. Veel mensen zullen wel een idee hebben hoe deze stijlen eruit zien, maar niet iedereen weet het. Bij de industriële stijl neemt men veel objecten en tinten uit de fabrieksesthetiek over. De minimalistische stijl doet zo weinig mogelijk en houdt het design essentialistisch. In de eclectische stijl mag alles door elkaar.Tenslotte de Scandinavische stijl, daarin wordt het nodige aan natuurlijke materialen gebruikt in combinatie met lichte tinten. Er wordt gezegd dat de lichte tinten van oudsher gekozen worden omdat het in de Scandinavische landen vaak lang donker is en dat de mensen dan graag een licht interieur voor hun woning willen hebben.

Aangezien gietvloeren in alle soorten tinten komen, is deze basale en niet dominante vloer een prachtig fundament voor je moderne interieur.