Van Ginkel

Wat zijn de voordelen van sauna’s?

Geplaatst op

Wanneer je een sauna binnengaat, stijgt je temperatuur, je polsslag stijgt en je bloedvaten raken meer uitgezet. Dit gebeurt wanneer je hart meer bloed begint te pompen. Natuurlijk begint je ook te zweten. Er zijn een paar voordelen aan deze ervaring.

Ontspanning

Sauna’s worden van oudsher gebruikt om een gevoel van ontspanning te creëren. Naarmate je hartslag stijgt en je bloedvaten verwijden, neemt de doorbloeding van de huid toe. Sauna’s kunnen ook de bloedcirculatie verbeteren.

Je zenuwstelsel wordt actiever om de temperatuur in het lichaam in evenwicht te houden. De endocriene klieren beginnen betrokken te raken bij deze reactie. De reactie van het lichaam op de hitte kan je minder gevoelig maken voor pijn, alerter maken en een gevoel van opgetogenheid geven. De warmte ontspant de spieren, ook die in het gezicht en nek. Deze spieren zijn vaak gespannen na een lange dag.

Dit ontspannende effect is een van de grootste voordelen van het gebruik van een sauna. Om het ontspanningseffect te versterken, kun je in de kamer mediteren. Wanneer het lichaam fysiek kalmeert, volgen vaak de geest en de emoties. Het effect is langdurig en kan je zelfs helpen om een betere nachtrust te krijgen.

Pijnbestrijding

Door het gebruik van een droge sauna kunnen mensen zich verkwikt voelen. Omdat de bloedvaten in een sauna ontspannen en uitzetten, neemt de bloedstroom toe en kan de ervaring helpen de spanning in de gewrichten te verminderen en spierpijn te verlichten.

Sauna’s kunnen ook helpen bij chronische pijn en artritis. Een studie bij mensen met chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat, waaronder reumatische artritis en ankyloserende spondylitis, ontdekte dat de saunasessies de pijn, stijfheid en vermoeidheid in de loop van vier weken verbeterden.

Terwijl alle patiënten voordelen merkten, werden de verbeteringen niet statistisch significant bevonden. Ons advies is dat je het gewoon moet proberen om te zien of het ook resultaten met zich meebrengt. 

Zelf een Sauna kopen is ook mogelijk. Laat je hierover informeren door de experts van ambiance-wellness.nl. Ze helpen je graag!

Gerelateerde berichten

9 dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je een nieuwe kantoor ruimte uitzoekt

Of het bedrijf nu groot of klein is, het kiezen van de juiste werkplek kan ontmoedigend zijn. Er is veel om rekening mee te houden, van het begrijpen...

Lees meer

Hoe onderhoud ik een tennisbaan?

Laten we houden wat we hebben. Een tennisbaan onderhouden is een vak apart. Natuurlijk kun je er ook zelf mee aan de slag, maar uitbesteden kan ook....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden